Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför stöd till kustkommuner?

Angående – Bollnäs stöttar kusttrafiken – Ljusnan onsdag.
Man blir verkligen förvånad när Bollnäs kommun genom ett tjänstemannayttrande kraftig förespråkar en utbyggnad av kustjärnvägen genom länet.

Detta är väl i högsta en politisk fråga som nu politiken i Bollnäs – Socialdemokraterna, Folkpartiet, MP, V och SJVP – överlåtit till en nyanställd trafikplanerare att i praktiken besluta och skriva ett remissyttrande som knappast är till Bollnäs fördel.

Den politiska hanteringen har tydligen gått till så att vederbörande tjänsteman gått förbi kommunalrådet och stämt av med henne vad han tyckt för Bollnäs kommuns räkning.

Det kan väl inte vara okej att oerhört viktiga yttranden som i högsta grad är politik ska överlåtas till tjänstemän?

Finns verkligen delegationsbeslut på att vederbörande tjänstemän kan skriva sådana här yttranden i kommunens namn?

Beträffande en eventuell satsning på kustjärnvägen torde väl ändå våra kustkommuner kunna driva denna fråga själv.

I Bollnäs har vi – när det gäller järnvägen – problemet med stambanan som åtminstone på vissa avsnitt är katastrofalt dålig.

Kirunatågen är ju var och varannan dag 5–6 timmar försenat vid ankomsten till Bollnäs. Detta problem borde nog ändå vara fokus för herr trafikplanerare och framför allt för politiken att driva den fråga framåt politiskt.

Uno Wall

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel