Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför skjuts inte skarvarna?

För en tid sedan kunde vi läsa i vår tidning, att det skulle bli avskjutning av kråkor i Söderhamn, med omnejd skulle jag tro. Då ställer jag en fråga till ansvariga, varför blir det ingen avskjutning av skarvar.

För en tid sedan kunde vi läsa i vår tidning, att det skulle bli avskjutning av kråkor i Söderhamn, med omnejd skulle jag tro.

Då ställer jag en fråga till ansvariga, varför blir det ingen avskjutning av skarvar, som frossar på fisk i vår skärgård.

Under söndagsmorgonen var jag nere vid Stenö båtklubb, hörde då hur det liksom brusade eller forsade ute i viken.

Såg hur ett stort antal, säkert 100–150 skarvar, som landat i viken. De härjade så väldigt så vattnet liksom kokade under deras oupphörliga dykande efter fisk, och flaxande med vingarna. Antalet var så stort att de täckte vattnet mellan båtklubben och landet söder därom.

Stora trutar samlades också och slogs om skråvmålen.

Det är inte bara i den viken de finns. När man är ute i skärgården med båt, sitter de som spökfigurer med vingarna utsträckta för att torkas. Däremellan dyker de flitigt och tar fisk. Att ingen bryr sig om det tycker jag är ganska märkligt.

Skulle vara intressant att få svar av någon ansvarig.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel