Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför så ilskna, Tidholm och Kjellberg?

Det verkar som Thomas Tidholm och Jan Kjellberg tror att undertecknad själv har fattat alla beslut om avtal med mera om försäljning av Brotorget och det planerade galleria bygget.

Att ta reda på bakgrundsfakta och se vilka som tagit de avgörande besluten verkar de inte vara intresserade av eller så anser de inte det vara av intresse. Att vecka efter vecka angripa mig som person med hycklande och ironiserande insändare kallar de för granskning av makten.

Så här är verkligheten. Det avtal som skrevs mellan Bollnäs kommun och exploatören i september 2007 skrevs på av dåvarande borgerliga alliansen och godkändes av dåvarande majoritet i kommunfullmäktige.

Vid kommunfullmäktige den 5 september 2007 yrkade Socialdemokraterna på att kommunen inte skulle sälja hela torget utan begränsa ytan som skulle säljas. Vi avsåg att behålla halva torget kvar som torg. Vi blev nedröstade av den borgerliga alliansen och reserverade oss mot beslutet.

Kommunfullmäktiges beslut är fattat i demokratisk ordning och kommunledningens uppgift är att genomföra de beslut som kommunfullmäktige har beslutat.

Det är min uppgift att se till att detta beslut blir verkställt fast jag personligen reserverade mig emot beslutet. Så fungerar demokratin i vårt land och jag tycker det är bra att majoriteten av de folkvaldas röst gäller.

När kommunfullmäktiges beslut om "Godkännande av avtal om exploatering och marköverlåtelse för fastigheten Bro 5:22 och del av fastigheten Bro 5:10" var fattat den 5 september 2007 så gick det inte att ändra på beslutet. Avtalet skrevs på av dåvarande ordförande i kommunstyrelsen och dåvarande ordförande i tekniska nämnden.

Man kan tycka vad man vill om kommunala beslut men alla måste ändå acceptera beslut som är fattade i demokratisk ordning.

Nu har ändå några Bollnäsbor gjort allt för att försöka sätta käppar i hjulet för detta beslut och de har tillsammans med en finanskris lyckats bra än så länge.

För handelns utveckling i Bollnäs är det oroande att planerna på gallerian är försenade, fler än jag borde vara oroad över detta. Vi har nu chans att skapa många nya jobb i befintlig handel och i de nya butiker som är på väg till Bollnäs. Varje nytt jobb som skapas är guld värd särskilt för de som inte har något arbete i dag.

Att granska makthavare ska naturligtvis både Tidholm och Kjellberg fortsätta att göra.

Men att påstå att man granskar när man vecka efter vecka hycklar och ironiserar undertecknad är ett påstående som mer talar för vilken inställning dessa herrar har.

Man kan undra vilka skäl de har, när de angriper den som är satt att verkställa beslutet och inte de som har fattat beslutet.

Vill med detta önska Tidholm och Kjellberg en riktigt god sommar.

Olle Nilsson Sträng

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel