Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför inte en Söderhamnsartist?

Jag förstår att ett Pride behövs och tycker att det är bra att den finns. På hemsidan kan man läsa att "Söderhamn Pride behövs också för att öka förutsättningarna för ekonomisk tillväxt."

Menar de för de lokala aktörerna? Jag tar det för givet, för jag trodde att Söderhamn Pride även handlade om att visa upp Söderhamn och söderhamnare och visa vad staden kan. Men jag kanske har fel?

Det jag inte förstår är varför arrangören väljer att återigen ta in samma artist som förra året – som inte är söderhamnare – för att göra den officiella Pridelåten? Eller är Wivvi Swing från Söderhamn?

Jag har inget personligt emot Wivvi Swing men förra årets låt var så långt ifrån vad pridelåtar brukar vara. Om man tittar runt bland andra pridelåtar finner man en röd tråd och den tråden fanns inte alls med i förra årets låt. Förmodar att arrangören, Lennart Westman, här har tagit till sin musiksmak i valet i stället för att se till vilken nytta låten ska göra och i vilket sammanhang den ska användas. Lite som att välja andra färger på prideflaggan för att man tycker om andra färger. Vi kan väl hoppas på att årets låt är i rätt genre i alla fall men det är nog en högoddsare.

Vad spelar nu detta för roll? kanske ni undrar. Om man har valt att göra låten på "rätt sätt" hade den garanterat spelats i många andra pridetåg förutom det här i Söderhamn och hade då givetvis dragit mer uppmärksamhet till Söderhamn och vår Pridefestival till kommande år. Marknadsföring kallas det. Söderhamn har en uppsjö med duktiga musiker/artister/låtskrivare så varför inte använda någon av dem?

Hade man valt en artist från Söderhamn hade man även visat att Söderhamn kan precis som vilken annan stad och intresse för våra kreatörer ökar och det leder till ekonomisk tillväxt. Jag läste om nåt sånt på hemsidan. Där kan man även läsa att Söderhamns kommun är partner. Är det ekonomiskt stöd är det ju ännu viktigare att man väljer lokala aktörer, för jag vill inte att mina skattepengar ska användas att marknadsföra stockholmare i detta sammanhang.

Bobby Brown

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel