Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ingen toalett i kyrkan?

Prästen får nog välsigna dom kissnödiga också, skriver "Undrande" och får svar av kyrkoherde Jan Bonander.

Inte trodde jag och många med mig, att det var så odemokratiskt i Ljusnans Pastorat, att inte Los kyrka får ha en toalett. Röstade i kyrkovalet. Varför höjs inte några röster därifrån?

Bandylaget blev välsignat, och inget fel i det. Men då måste nog prästen välsigna dom kissnödiga också.

Undrande

Svar direkt:

Tack för ditt engagemang och en spännande koppling till LBK. Givetvis är det så att just engagemang manar till eftertanke för att belysa förhållningssätt och beslut.

Los kyrka med dess nuvarande utbyggnad med toalett är ett rivningsobjekt på grund av osanitära förhållanden. Det är inte brukbart. Olika människor med kunskap och engagemang har varit involverade i den flera år långa processen fram till dags dato. Beslut och viljeinriktning är sprunget ur dessa människors klokskap parat med ett ekonomiskt övervägande. Därför är vi där vi är idag. En toalett finns i intilliggande byggnad vid Los kyrka som även är anpassad för olika funktionshinder.

Angående koppling till Ljusdals bandylag kontra andra grupper vill jag dock klargöra att jag inte välsignat bandylaget exklusivt. Man jag delar vidare Guds rika välsignelse till alla som så önskar. Det är mitt uppdrag som präst.

Jan Bonander

kyrkoherde Ljusnans pastorat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel