Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ingen taxi?

Till slut lovade damen som svarade att ringa och väcka en chaufför som skulle hämta oss, fast det skulle ta en stund! skriver "Två stelfrusna snögubbar".

Annons

Natten mot den 17/1 klockan 1.40 anlände vi, två pensionärer, från Arlanda till Resecentrum i Söderhamn. Det var vid tillfället full snöstorm. På perrongen en decimeter snö. Vi plogade oss fram med resväskorna mot ingången till rulltrappan och blev insläppta av en vakt från Securitas och sedan utsläppta på baksidan, dörren låstes. Vi plogade oss fram till entrén. Dörren låst. Ringde taxi. Fick veta att nattetid finns bara en bil tillgänglig och den ska serva färdtjänst, sjukresor etc i området Söderhamn, Bollnäs och Gävle. Om den bilen var ute på körning framgick inte.

Det fanns i vilket fall ingen bil den närmsta timmen. Desperata ringde vi taxi flera gånger. Till slut lovade damen som svarade att ringa och väcka en chaufför som skulle hämta oss, fast det skulle ta en stund!

Redan innan vi reste på semester ringde vi Söderhamns Taxi och frågade om vi kunde förbeställa en taxi, som kunde finnas där när vi kom fram. Vi fick beskedet att det inte var möjligt att förbeställa.

Då hade vi stått och frusit i cirka en och en halv timme. Ska det verkligen vara så här? De som kör taxi borde väl kunna hjälpas åt så att någon finns tillgänglig på natten?

Två stelfrusna snögubbar

Vi har erbjudit taxibolaget att bemöta insändaren, men inget svar har kommit.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel