Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför händer inget med Växsjö skola?

Det har nu gått fyra veckor sedan kommunfullmäktige den 26 oktober beslutade att till kommunstyrelsen återremitera frågan om renovering av Växsjö skola. Kommunfullmäktige uttalade att det var av yttersta vikt att kommunstyrelsens arbete med den återremitterade frågan måste påbörjas omedelbart och handläggas skyndsamt då kommunfullmäktige ånyo har att behandla frågan vid sitt fullmäktigemöte i slutet av februari 2010.

Annons

Kommunfullmäktige uttalade vidare enhälligt och kraftfullt att det är av yttersta vikt att det fortsatta utredningsarbetet sker i nära dialog mellan kommunstyrelse, förvaltning, skolpersonal och föräldrar och barn.

Vi föräldrar har dock inte sett några som helst resultat eller effekter av vad kommunfullmäktige beslöt och kraftfullt uttalade om utredningsarbetet och dess handläggning. Inte ens en första sonderande kontakt har tagits med oss föräldrar för en inledande dialog.

Kommunstyrelsens inaktivitet och passivitet är fullständigt oacceptabel och riskerar nu att på ett allvarligt sätt försvåra och hota ett seriöst och förtroendefullt utredningsarbete.

Nu stundar december och januari med advent, lucia, jul och nyårshelger för oss alla involverade och berörda såväl kommunstyrelse, förvaltning, skolpersonal och oss föräldrar med barn.

Tyvärr känner vi att frågan om Växsjö skolas framtid än en gång håller på att sopas under mattan. Vi föräldrar vägrar dock för vår del att stillatigande acceptera att inget har hänt efter kommunfullmäktiges beslut den 26 oktober.

Om inget görs omgående riskerar utredningen att haverera. Vi förväntar oss ett entydigt och kraftfullt agerande av kommunfullmäktige vid fullmäktigemötet måndagen den 30 november.

Föräldrarådet Växsjö skola genom

Mona Sjölin

Mer läsning

Annons