Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför finns droger i vårt lilla samhälle?

"Jag önskar att jag kunde trolla med mina knän och ta bort alla droger från våra gator"

Vad är det som gör att folk vill hålla på med droger? Droger blir idag vanligare och vanligare, framför allt bland ungdomar. Vad är det som får just DIG att ta droger? Vad får du ut av det som individ? Det är något jag ofta funderar på när jag går i korridorerna på skolan bland alla andra ungdomar där några garanterat testat droger vid ett flertal tillfällen.

Jag har vänner som testat droger, varför ens testa? Hur tänker ni om jag får fråga? För inte länge sedan blev man avskräckt så fort man hörde ordet droger, droger var något en minoritetsgrupp höll på med. Idag är det dessvärre inte så längre. Tänk att det här är i lilla Ljusdal, vi har inte ens 10 000 invånare men ändå så otroligt mycket problem med droger.

Samtidigt som jag vill ha ett drogfritt samhälle så förstår jag att vi inte kan ha ett drogfritt samhälle, det låter säkert sjukt. Men om man vänder på steken så kanske du hänger med i svängarna. Om vi till exempel tar tandläkarna och läkarna som exempel, det är personer som ofta ger droger till sina patienter. Varför gör de det? Jo, för att du ska bli bedövad när de hjälper dig. Vill du verkligen laga dina hål i tänderna och föda ett barn utan bedövning? Allt man kan bruka kan man även missbruka, man måste hitta en balans i användandet av droger. Droger bör däremot inte få finnas på gatorna kring våra vänner och vår familj, men däremot på sjukhus för att bedöva människor när det verkligen behövs.

Jag hoppas och tror att just du tar ditt ansvar för samhället, vi har ett gemensamt ansvar gentemot våra nära och kära. Vi tillsammans måste agera och sätta stopp för droganvändandet bland människor. Du kanske tycker att det är helt onödigt att läsa den här krönikan just nu, men tänk på att nästa offer som kan falla för drogerna kan vara din dotter eller din bror, hur skulle det kännas? Jag tror att vi alla vill våra närstående väl. Just därför är det otroligt viktigt att även du hjälper till i kampen mot ett drogfritt samhälle.

Vi kan inte blunda för problemet längre, vi måste verkligen kämpa tillsammans för att sätta stopp för drogerna. Drogerna förstör inte bara familjesituationen utan drogerna tar även flera människors liv varje år, allt fler och yngre människor omkommer på grund av droger idag.

Människor med förståendet kvar förstår att droger är skit som inte bör finnas i vårt samhälle speciellt inte bland våra barn. Jag önskar att jag kunde trolla med mina knän och ta bort alla droger från våra gator för att kunna rädda just ditt liv.

Kevin Carlberg