Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför får inte Mormor svar?

Vi har med stort intresse läst signaturen Mormors insändare i Kuriren (29/5 och 8/7) där hon frågar om Söderhamns kommun diskriminerar handikapprörelsen.

Annons

Vi har med stort intresse läst signaturen Mormors insändare i Kuriren (29/5 och 8/7) där hon frågar om Söderhamns kommun diskriminerar handikapprörelsen. Bakgrunden till detta är att HSO (Handikappföreningarnas samarbetsorgan) i mars 2008 lämnade in en ansökan om hyresbidrag på 18 000 kronor till gemensam lokal för våra 14 medlemsföreningar.

Drygt ett år senare, alltså år 2009 kom ett negativt svar. Som Mormor skrev satsar kommunen på ett starkt kultur- och föreningsliv, så vi undrar om inte kommunens styrande insett den stora betydelsen av HSO med sina 1 200–1 400 medlemmar. På det här viset riskerar den samlade handikapprörelsen att slås ut på grund av penningbrist.

Till sist en fundering om alla människors lika värde. Vid trivselkvällarna på Berget i Söderhamn hade man i år börjat ta 40 kronor i inträde. Inför detta experiment bjöd kommunen sina anställda på entrén. På kommunens hemsida kan man läsa att det finns drygt 2 000 personer verksamma. I ett ekonomiskt skräckscenario (alltså om alla antagit inbjudan) skulle det kosta kommunen mer än 80 000 kronor. Klart är att vi på intet vis missunnar personalen detta och vi tror oss förstå att det också kunde ses som en stödåtgärd ifall besöksantalet skulle svikta. Till nöjesverksamhet finns uppenbarligen bidrag att ge, men när det gäller 18 000 kronor till HSO, då är det tvärstopp! Tycker inte kommunen lever upp till devisen "alla människors lika värde".

Anser även det är ignorant att ingen ansvarig inom kommunen bevärdigat sig med att svara på Mormors två insändare och håller med henne att det hela börjar likna diskriminering.

Hans-Olov Jacobsson

ordförande HSO Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel