Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför betala skatt för vård man inte får?

För att få komma till sin egen husläkare som man känner sig trygg med, måste man tydligen vara döende. Jag uppsökte jourmottagningen i Söderhamn och ansåg inte att jag fick den hjälp jag ville ha. Därför ringde jag till hälsocentralen igen för att få komma till min husläkare. Svaret jag fick var: "det finns andra som behöver dessa tider bättre än dig".

Vad menas egentligen med det? Sköterskan jag fick tala med var riktigt otrevlig och ifrågasatte varför jag skulle träffa min husläkare och vad jag trodde att han skulle kunna göra. Hur ska jag veta vad han skulle göra? Jag är ingen läkare!

Trodde att man betalade skatt för att få vård, och att HSL 2 § gällde alla utifrån att "målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Vården skall ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet". Detta speciellt då den egna husläkaren efterfrågas. Tydligen är det bara om man är döende som man får vård. Om ens då.

En som är less på sjukvården!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel