Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdshuset Lokatten kan få nytt liv – ägaren har fått bygglov för HVB-hem

Värdshuset Lokatten i Los kan få en ny inriktning. Nu har myndighetsnämnden beviljat en bygglovsansökan om HVB-hem för ensamkommande ungdomar.

Annons

Ungdomsgård, Folkets hus, behandlingshem – ja, planerna och försöken att hålla en verksamhet i det ståtliga sekelskifteshuset vid centrumgatan i Los har varit många.

Efter flera försök att driva värdshus och restaurang på platsen och en period då byggnaden erbjöd husrum för ett antal aktiviteter genom ett lokalt kooperativ, såldes fastigheten till ett Göteborgsföretag 2005.

Företagets ägare renoverade byggnaden 2009 och efter det fanns det planer på att göra om värdshuset Lokatten till ett behandlingshem.

Läs också:

Renovering en räddningsaktion

Nyrenoverade Lokatten blir tomt över vintern

Terapi för missbrukare på Lokatten

Dessa planer genomdrevs aldrig och nu har samma företag ansökt och fått bygglov för att driva ett HVB-hem för ensamkommande ungdomar på platsen.

En ny person är sedan 2014 vd för företaget. Han har inte varit tillgänglig för en kommentar. När verksamheten beräknas starta är därför oklart, men myndighetsnämnden godkände bygglovet förra veckan.

Huset håller enligt förvaltningen relativt hög standard och några omfattande byggnationer anser man inte behövs. Dock ska en trapp för säker utrymning från övervåningen installeras.

Fastigheten anses vara väl lämpad för denna sort av verksamhet och några protester har inte kommit in från närboende.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Annons