Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vården har förbättrats på boende

Socialstyrelsen anser att Hagängsgården har förbättrat sin verksamhet efter en anmälan som inkom förra året om bristande vård och omsorg.

Socialstyrelsen har avslutat ett ärende som gäller vården på Hagängsgården. Socialstyrelsen gör bedömningen att kommunen har vidtagit flera åtgärder för att de boende ska känna sig trygga med den vård som de får.

Förra sommaren fick Socialstyrelsen en anmälan från en närstående avseende bristande vård och omsorg. Socialstyrelsen påpekade i sitt beslut i somras att det fanns brister i verksamheten. Omsorgs- och lärandenämnden fick då i uppgift att redovisa hur nämnden ska säkerhetsställa att patienternas vård och behandling går att följa av hälso- och sjukvårdsdokumentation. Nämnden skulle också säkerhetsställa att det finns rutiner för riskbedömningar för att förebygga att patienter skadas.

Socialstyrelsen konstaterar i sitt slutgiltiga beslut att nämnden har åtgärdat bristerna. Bland annat finns det nu rutiner för hur riskbedömningar ska göras. Socialstyrelsen för bedömningen att de åtgärder som gjorts innebär att det finns förutsättningar för att de boende ska känna sig trygga och säkra med den vård och omsorg som ges på kommunens äldreboenden.