Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vården delar på tvättlappar...

Hur i Hälsingland kan landstingsdirektör Svante Lönnbark få anställa en konsult, 69 år, med en lön av 200 000 kronor i månaden?

En konsult som ska se över läkarsituationen på barnavdelningarna i Hudiksvall och Gävle. För jag kan väl inte tro att landstingets ledamöter som är förtroendevalda har godkänt anställningen. I så fall har ni helt tappat förståndet för samtidigt arbetar personalen på neonatal- och barnavdelningarna under svåra sparbeting. Det innebär bland annat att man får dela tvättlappar och återanvända allt som är möjligt, att inte få någon vikarie vid sjukdom eller frånvaro och att man vid personalmöten som kick off till exempel får laga sin mat själv för det ska sparas. Vilken känsla av uppskattning av utfört arbete från landstinget ger detta?

Är det vettigt att betala en konsult en månadslön som motsvarar en undersköterskas hela årslön?

Vad jag är rädd för är att detta skrämmer bort läkare och sjuksköterskor, för vem vill jobba under sådan arbetsmiljö.

Är det här början på nedläggning av Hudiksvalls barnavdelning genom att låta personalen tröttna på att aldrig få arbetsro och då lämna sin anställning. Det finns redan tecken på detta.

Fy skäms alla som varit delaktiga i tillsättande och lönesättande av konsulten!

Morsan, som vill rädda kvar Hudiksvalls sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel