Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdans i folkparken för kommunens äldre: "Man kan se glädjen i deras ögon"

Golvet fylldes snabbt av många danssugna när det på tisdagen anordnades vårdans för alla som bor på äldre- och omsorgsboenden i kommunen.

Vädret visade sig från sin bästa sida när det på tisdagen var dags för vårdans i Ljusdals folkpark. Många satt ute och njöt av solen, men de allra flesta samlades i ett av husen i parken där det bjöds på livemusik och dans.

Bakom arrangemanget stod Tallnorets enhetschef Anna Knapp, demenssjuksköterskan Anna-Lena Blixt och sjukgymnasten Sofia Lindström. De hade bjudit in alla äldre-, vård- och omsorgsboenden och dagverksamheter i kommunen till vårdansen.

Läs också: 103-åriga Kerstin på seniordans

– Tanken är att man ska få uppleva lite gamla minnen. De allra flesta har ju varit och dansat i folkparken när de var unga och nu får de uppleva folkparkskänslan igen, säger Anna Knapp.

Dansgolvet fylldes av både de äldre och personal som ville visa upp sina danssteg. Många besökare nickade igenkännande till musiken som spelades då flera av låtarna var gamla klassiker.

Läs även: Aktiviteter runtom om i hela länet för att undvika benskörhet

Se även: Ljusdalshem vill bygga höghus på Östernäs – se skisserna här

– Man kan verkligen se glädjen i deras ögon när de får dansa och lyssna på musiken, säger Anna-Lena Blixt.

Omkring 100 personer kom till vårdansen i folkparken. En av dem var Anja Wallin som brukar besöka Slottegruppens dagverksamhet. Hon var nöjd med både musiken och dagen i stort.

– Det är trevligt att vara här. Jag tycker om att dansa och det är skönt att komma ut lite, säger hon.