Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vård och lek under samma tak

Pyssel, ramsor, lek och sång är populärt när öppna förskolan samlar föräldrar och barn i Iggesund. Ett samarbete med BVC nära till hands möjliggör för föräldrarna att få stöd och råd.

- När öppna förskolan har öppet, så ska jag finnas nära till hands för spontana besök om de vill mäta, väga barnen eller ställa några frågor, säger BVC-sköterskan Ingegerd Briland.

Iggesunds familjecentral har arbetat efter det här konceptet i flera år och Ingegerd Briland berättar att de olika enheterna är ett samarbete mellan kommun, BVC och kyrkan. Föräldrar och barn får chansen att komma dit och göra två besök i ett.

Verksamheten är öppen tre förmiddagar i veckan och varje morgon inleds med en harmonisk sångstund för barnen och deras föräldrar.

Efter sångstunden får barnen chansen att leka med varandra eller prova på att pyssla. Föräldrarna får en stunds social gemenskap. Hon berättar att allt fler pappor söker sig till verksamheten och att öppna förskolan även är en mötesplats för invandrarfamiljer.