Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vård av äldre måste komma i första hand

Det nyplanerade och omtyckta demensboendet för äldre stängdes efter beslut av omsorgsnämnden. 

Anledningen sades vara överskott på boende inom demensvården, samt att pengar saknades. Med facit i hand vet vi att det har kostat några sköna tusenlappar för omsorgsnämnden på grund av att färdigvårdade patienter legat kvar på landstingsplatser för dyra dygnskostnader, och att pensionärer tillfälligt anvisats boende i andra kommuner. 

Säkerligen har hyreskostnaden för det övergivna Slottebo tärt på omsorgsnämndens konto. Stora rubriker i tidningen (18/3) berättar att, nu minsann, kan Slottebo uppstå igen, som gruppboende, och det efter omfattande ombyggnad naturligtvis. Redan nyrenoverade lokaler måste rivas ut och göras om till annat boende.

Pensionärerna är ett luttrat släkte, men någon sans och måtta bör det vara om det handlar om skattepengar?  Vård av äldre måste komma i första hand och kortsiktiga beslut måste övergå till långtidsplanering. På grund av alliansregeringens beslut betalar pensionärerna reda högre skatt eftersom vi inte förvärvsarbetar, enligt samma regering. 

Ska vi nu också få uppleva att vår egen kommunledning slösar med skattemedel? Ljusdalshem har säkert lägenheter som behöver genomgripande reparation och ombyggnation på lämpliga bostadsområden.  Tänk om tänk rätt.

Odd och Willy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel