Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våra sänkningar var de största

Svar till Åsa Lindestam med flera (23/1): Alliansens skattesänkningar på pensioner under åren 2006–2014 var de största sänkningarna någonsin, skriver Lars Beckman (M) och Lars-Arne Staxäng (M).

Annons

Det märks att vi kommit in i ett valår. De olika partierna försöker med olika argument överglänsa varandra, och även prata ner motståndarnas politik. Alltså så det brukar vara i en valrörelse. Men när man använder ohederliga argument och till och med rena lögner då måste vi reagera.

Socialdemokraterna går nu dagarna ut på många ställen och berömmer sig för sin äldrepolitik, men i samma andetag så slår man på den gamla Alliansregeringen, och påstår att man införde en pensionärsskatt. Detta är i grunden fel.

Sanningen är och det måste tyvärr sägas ofta, att Alliansen sänkte skatten för pensionärer 5 gånger med hela 16,45 miljarder. Den största skattesänkningen någonsin för pensionärer, jämfört med Göran Perssons regering. Dessutom så höjde vi bostadstillägget vid flera tillfällen.

Att Socialdemokraterna nu fortsatt med skattesänkningarna för pensionärer tycker vi är bra, och stöder förslaget fullt ut. Vi understöder verkligen att Socialdemokraterna för en gångs skull sänker en skatt.

Däremot är vi verkligen oroade över en annan sak som kommer att drabba pensionärerna med full kraft om förslaget blir verklighet. Vänsterpartiet har fått igenom sitt förslag om en mycket kraftig vinstbegränsning av de alternativa driftsformerna som finns i äldre och sjukvården. Detta skulle verkligen drabba många av våra bästa alternativ, och öka köerna radikalt. Därför säger vi moderater kraftfullt nej till detta förslag.

Lars Beckman (M)

riksdagsledamot

Lars-Arne Staxäng (M)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel