Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våra äldre är en av de viktigaste framtidsfrågorna 

Privata äldreboenden ”skulle vara ett alternativ till de kommunala äldreboendena, inte en konkurrent” skriver Jonas Holm (M) Hudiksvall.

Hudiksvalls Tidning tar upp en mycket viktig framtidsfråga i tidningen i lördags. Inte minst är frågan avgörande för våra äldre. Nya äldreboenden behövs, konstaterar förvaltningschefen. Nyligen fick den motion jag hade skrivit om att skyndsamt utreda möjligheten att kunna erbjuda privata äldreboenden bifall i kommunfullmäktige.

Vi vet att Monitorhjälpen vill bygga och driva äldreboende med speciell atmosfär och anda. Det hoppas jag att kommunens styrande, S och V, vågar genomföra. Det skulle vara ett alternativ till de kommunala äldreboendena, inte en konkurrent. Jag är övertygad om att det var Åke Perssons vilja. Och med respekt för hur mycket pengar till kommunens kassa som Monitors vinstdelningssystem genererat i form av kommunala skattekronor hoppas jag nu att vi får se ett äldreboende i Monitorhjälpens regi inom några år. Finns viljan, modet och framtidstron bland politikerna? Politiskt ledarskap krävs igen, men finns det med S och V vid rodret?

Jonas Holm (M) 

kommunalråd i opposition 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel