Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår tids största ödesfråga

Vi äter mer och mer kött i Sverige, dubbelt så mycket i dag som på 1950-talet.

Köttproduktionen påverkar starkt klimatet och miljön, det vet vi. Kommuner och landsting kan gå före med nya normer när det gäller vår stora konsumtion av kött. Enligt en färsk studie håller världens skogar på att krympa från 30 till 22 procent av jordklotets totala landyta, till stor del beroende på en kraftigt ökad produktion av nötkött. Sojaodlingar och betesmarker tränger ut skogar, samtidigt som vi vet att skog är bästa koldioxidsänkan. Jorden behöver mer skogar, inte mindre, för att motverka klimatförändringarna.

Den här, och andra viktiga klimatfrågor, kommer att behandlas på Klimatriksdag 2014 i Norrköping 6–8 juni. Det är ett unikt tillfälle för vanligt folk, miljöorganisationer, opinionsbildare och andra som oroar sig över att politiken rör sig alldeles för långsamt när det gäller vår tids största ödesfråga. Vi vill och kan bli de som går före och skapar nya normer som gör att människa, natur och klimat kan leva i harmoni.

Anika Agebjörn

Eva Gustavsson

engagerade i Klimatriksdag 2014

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel