Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var ska fullmäktige vara?

I åratal har kommunfullmäktigeledamöterna sammanträtt i fullmäktigesalen i Harmånger. Men krånglande webbsändningar gör nu att platsvalet har börjat diskuteras.

Annons

Gamla kommunhuset i Harmånger har vad som behövs för själva sammanträdet, om detta är de flesta ense. Däremot kräver ny teknik, då man ska webbsända förhandlingar så allmänheten kan följa ledamöternas replikskiften, att elektroniken fungerar. Det gör den inte riktigt in nuläget.

Av den anledningen har nu ledningsutskottet behandlat frågan om var fullmäktige i framtiden ska sammanträda. Utskottsordförande Stig Eng, (C), förklarar:

– Det kräver mycket personella resurser och det blir dålig kvalitet – det finns inte fiber till huset. Sen har det varit en del krångel kring nycklar.

Var skulle ni annars vara?

– Det finns förslag på att flytta till Bergsjögården, där finns all utrustning och bra fiber. Men inne i filmstudion är det ju svårt att sitta och ha handlingar framför sig.

– Dessutom finns det en kultur i detta. Fullmäktigesalen i Harmånger är byggd som ett fullmäktigesammanträdesrum, filmstudion är ett helt annat rum, och det ska också in i diskussionen nu då ärendet går till fullmäktige.

Och hur tror du fullmäktigeledamöterna resonerar?

– Jag tror det kan bli debatt om detta.