Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var ska de äldre bo?

Nu är vi där som vi länge befarat och undrat över, det vill säga att våra äldreboenden är knökfulla, och allt fler väntar på att få komma in i dessa boenden.

Annons

Just nu verkar problemet vara, alltför många sjuka personer som ska rehabiliteras, men ändå.

Särskilda boenden inga problem, är det verkligen så?

Att människor blir äldre och får svårigheter kan vi se i våra pensionärsföreningar, där en hel del numera inte kommer till våra möten. En dag finns inte gamla, välkända ansikten med oss. Oftast är också dessa personer ensamma sedan flera år, den enda gemenskapen har varit våra träffar. Nu ska de också oroa sig över, vad händer nu, var hamnar jag och så vidare.

Det är nog dags att börja planera för fler äldre boenden, typ plusboenden, medan vi har några möjliga hus kvar. Rivningshastigeten har var förfärande och lär väl inte avta så värst, med tanke på kommunernas sjunkande invånarantal. Vart har alla som bott i de rivna husen tagit vägen, undrar många.

Som det sagts många gånger, "framtiden var bättre förr i tiden"!

Roland Laurin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel