Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var med och nominera Hälsinglands vackraste byggnad!

 
Vår Stad
Visa alla artiklar

Vilket är det vackraste huset i Hälsingland – det är ingen lätt fråga att svara på. Men tusentals läsare har hört av sig i vår omröstning för att göra sig hörda – och nu ska en vinnare koras. Därför är omröstningen stängd från och med 14 oktober.

En liten rundfråga kring bekantskapskretsen i Hälsingland ger väldigt olika svar. En kompis vill lyfta fram Bollnäs museum/konsthall med sin renskalade klassicistiska stil med strama kolonner vid entrén. Det ritades av Carl Bååth och invigdes 1929.

Arkitekten Frey Berglund ligger bra till i Hudiksvall, med flera klassiska byggnader från åren efter 1900, som det så kallade automathuset i korsningen Västra Tullgatan-Storgatan. I Söderhamn lyfter många fram den gamla träbebyggelsen som klarade sig undan rivningarna på 1960-talet.

Men sen då? Finns det inga nyare hus som är värda att lyfta fram i Hälsinglands tätorter? Fina bostadsområden med hus som fungerar, vackra byggnader som kanske inte har så mycket snickarglädje men där arkitekterna ändå månat om de estetiska detaljerna.

Det går så klart inte att med objektiva fakta slå fast att ett hus är vackrare än det andra. Smaken är som sagt delad. Men vi gör ett försök. Genom att ställa frågan uppmuntras vi förhoppningsvis att lyfta blicken, släppa vardagsseendet och reflektera över vår omgivning.

Nu vill vi ha din hjälp med att nominera Hälsinglands finaste byggnad. När vi har gått igenom nomineringarna, väljer vi ut fem av förslaget och gör en omröstning på helahalsingland.se.

E-posta era förslag till christina.busck@mittmedia.se. Det är bråttom, senast torsdag måste vi ha ditt förslag. Efter nomineringen väljer vi ut fem kandidater som kommer att gå till final. Där får du också vara med och rösta.

Läs även: Vad betyder staden för oss i Hälsingland?

Läs även: Här är stadsbyggnadsdebatten het just nu

Läs mer: Den bortglömde arkitekten som formade Hudiksvall