Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var har du varit, Tommy Ljung?

Jag antar att Tommy Ljung även anser att företagens varsel och uppsägningar också bara är psykologiskt betingade och ett sätt att skrämma folk!

Annons

Tommy Ljung skriver en helt fantastisk insändare (4/6)! I ett läge där Hudiksvalls kommun tillsammans med alla andra kommuner och landsting i Sverige står inför sin tuffaste utmaning någonsin i arbetet för att säkerställa den generella välfärdens kärnområden, då går denne moderate ledamot i kommunstyrelse och fullmäktige ut och säger att krisen bara är psykologiskt betingad.

Han säger att tjänstemännen inom kommunen tillsammans med budgetberedningen, bestående av alla partier, bygger upp en katastrofstämning och att 45 miljoner i minskning av pengar till driften är felräkningspengar. Var har du befunnit dig det senaste halvåret, Tommy Ljung?

Vi har haft en helt öppen budgetberedning där alla partier deltagit och våra ekonomichefer har på ett mycket bra sätt redovisat läget i den kommunala ekonomin och läget i Sverige. Alla partier är överens om hur det ser ut, trodde jag, men tydligen så tänker moderaterna ställa sig uppe på läktaren, det visar med all tydlighet Tommy Ljungs artikel.

Jag beklagar detta men vi som vill ta ansvar för välfärdens kärna i Hudiksvalls kommun vi kommer att kämpa på och jobba med prioriteringar och styrning för att utveckla och effektivisera verksamheten.

Jag rekommenderar vidare Tommy Ljung att läsa DN:s ekonomisidor, SVD:s ekonomisidor och att besöka Hiab, Sunfab, Ericsson med flera företag i Hudiksvall och prata med ledningarna där. Jag antar att Tommy Ljung även anser att deras varsel och uppsägningar också bara är psykologiskt betingade och ett sätt att skrämma folk!

Sven-Åke Thoresen

ks-ordförande

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel