Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var finns utredningen om skolorna?

Förslaget om nerläggning av skolor måste väl komma utifrån en utredning som visar ekonomiska vinster?

Anna-Carin Keisu (22/5) tycker att jag ska be Agneta Brendt om ursäkt för mitt inlägg (16/5) om Agneta Brendts delaktighet i S-beslutet att riva upp vallöftet, trodde att alla socialdemokrater i kommunfullmäktige stod bakom det beslutet? Har jag missuppfattat Agneta Brendts starka engagemang för Högsbygden och för Edsta skola? Nog om detta...

Jag förstår att det måste läggas fram nerläggningsförslag om vilken skola som måste försvinna, eftersom det inte går att hyvla något mer. Men det förslaget måste väl komma utifrån en utredning som visar ekonomiska vinster? Om jag förstår Bengt Friberg sammanställning av möjlig kostnadsreducering med anledning av en nerläggning av Mo skola skulle den ge bara 2 150 000. Det tycker jag är en för liten "vinst". Ni har tidigare nämnt en summa på 5 miljoner kronor.

När du skriver "man har till och med ibland föreslagit någon annan skola för nerläggning" vill jag starkt deklarera för alla läsare att varken jag eller någon annan i Mo skolas föräldraförening har uttalat oss om detta!! Vi har bara fokuserat på Mo skolas framtid och inte ägnat oss åt någon pajkastning.

Angående att Skolverkets rapport skulle nämna att ni politiker inte bryr er om kvalitén så blev det en olycklig ordföljd utav mig i den insändaren. Det ber jag om ursäkt för. Det jag menade var att det inte verkar som om ni tar hänsyn till Mo skolas kvalité.

Jag efterlyser fortfarande svar på min fråga: är Sandvalla ett alternativ för överflytt av Mo barnen?

Malin Westman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel