Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var finns rättvisan i vädret?

Himlen är tandkrämsblå, molnen bulliga tussar, solen generös som en välgörenhetsgala och under allt detta ett landskap där ystra fåglar parar sig bland ljusgrön klorofyll. Vilket helvete.

Ge mig en tjurig novemberdag och jag ska säga att detta är Livet. Den ljuvligt spröda och förväntansfulla försommaren är mer än man står ut med. Det är FÖR härligt.

Många menar att detta, den milda våren, kommer att ge en dålig fortsättning. Den som skrattar på morgonen gråter på kvällen. Efter en så här mild vinter följd av en praktvår måste det  komma en skitsommar.

Som om det fanns en lagbunden högre rättvisa. När det regnar oavbrutet säger de gamla att "det ska ned" ungefär som om det fanns en viss mängd av nederbörd och den bara måste ned. Det är rättvisetanken igen, för någon ordning måste det väl ändå vara på oordningen.

Om inget stämmer säger de "det är domen" och så var den saken klar.

Allt kan således förklaras men hur är det med, åter igen, rättvisan.

Nu när jag arbetar med Ring P1 på morgnarna är det många som känner sig förorättade för att saker och ting inte går deras väg. Det är något fel på allting och finns det inget att klaga på gnäller man över det också. Nej, nu överdrev jag allt en smula men häromdagen ringde en man som menade att allt det som sker på nätet håller på att ta över men att det ändå bara är som att knyta handen i fickan.

Opinionsbildningen har flyttat in på Twitter, Facebook och Google+. Förr sa man om konstiga beteenden att "det finns folk till allt". Nu kan man säga att det finns Facebookgrupper till allt.

Min yngste son, den s.k. Greven startade, när han bytte en skola till en annan, en grupp för Vi som hatar X-skolan Jag trodde att det var som en fis i universum men rasande lärare och fritidsledare överföll mig mellan frysdisken och kallskuret på mataffären och krävde att jag som förälder borde gå in och stoppa min son.

Jag lyssnade artigt men givetvis lade jag mig inte i hans kampanj.

Allt måste få sägas i en demokrati även om det är en vansklig fråga om de som hyllar inskränkt diktatur, nazister, ska få demonstrera och på så vis använda yttrandefriheten för att förgöra densamma.