Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var finns miljonerna?

Undrens tid är inte förbi. Var finns ni förtroendevalda och kommunchefstjänstemän/kvinnor, de senaste alldeles för få och de tidigare alldeles för många?

Återigen har en helt alldeles onödig konsultrapport redovisat att genom en enkel samordning kan miljontals kronor intjänas. En undrar ju hur alla de småpåvar som dräller omkring i kommunhuset får dagarna att gå. Ett kommunalråd, som saknar förankring hos kommuninvånarna, tillsammans med kommunchefen, ger sig tid till att begrunda ett nymålat hus i Järvsö.

Inte undra på att kommuninvånarnas pengar bara flyger i väg med minsta vindpust. Det torde inte vara alltför avancerat att sätta sig ned och diskutera vilka uppgifter kommunen har att utföra och på vilket sätt dessa ska utföras. Fastighetsförvaltning till exempel är ett sådant område där det inte spelar någon roll vilken typ av fastighet det gäller. Samma uppgifter gäller för samtliga oavsett om det är bostadshus eller en skola.

En erfarenhet av hur illa det är med kommunens konsultengagemang är väl matlagningen. Var finns dessa miljoner som skulle intjänas?

Kommunchefen säger vad beträffar Förvaltningsrättens dom i Stengårdsaffären "det enda jag kan säga är att vi skickar den till inköp Gävleborg". Hm, var det inte kommunen som ansökte om medel hos Tillväxtverket och som stod som projektledare. Var finns ansvaret, kommunchefen? Inköp Gävleborg kan väl inte krävas på pengarna eller tror verkligen kommunchefen att Hudiksvallsborna vill betala ljusstakarna som används i den kommande vinternatten.

Åke Söderlund

Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel