Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är laddstolparna för personal och patienter vid sjukhuset?

Redan nu finns flera laddhybrider och elbilar på sjukhusets parkering, men laddstolpar saknas, skriver René Klötz. Region Gävleborg svarar direkt.

Annons

Försäljningen av laddhybrider och elbilar ökar snabbt i landet. Infrastrukturen för laddning hänger inte med alls. Det går hyggligt bra att ladda efter stora vägar och på sina håll i större städer även i Norrland. Just nu verkar det finnas endast 6 stycken laddstationer i Hudiksvall med närmaste omnejd, inte alla offentliga. Endast vid E4 finns snabbladdare. Kommunen har inga laddstationer på parkeringsplatserna.

Regionen har en miljöpolicy men i denna fråga verkar det inte hända något alls

På sjukhuset finns ingen laddstolpe vare sig för patienter eller personal. Det finns redan nu flera laddhybrider och elbilar på personalparkeringen. Det finns säkert flera besökare på sjukhuset som också skulle vilja ladda! Regionen har en miljöpolicy men i denna fråga verkar det inte hända något alls.

Min laddbara bil kommer om en månad, jag skulle vilja ha möjlighet att ladda under arbetstid!

Vore intressant att få en kommentar av de ansvariga på området inom Region Gävleborg: När kommer det laddstation på sjukhusområdet för både personal och patienter?

René Klötz

Svar direkt: Precis som du skriver så ökar antalet elbilar och laddhybrider snabbt i Sverige. Det behövs för omställningen till ett fossilfritt samhälle. Region Gävleborg arbetar för att öka tillgången till fossilfria bränslen i hela länet. Arbete pågår för att hitta lösningar för att regionens personal och patienter ska kunna ladda på våra parkeringar. Jag hoppas att laddstolpar ska vara på plats snart nog, men vet inte än hur snart det kan bli.

Karin Jansson (MP), ordförande fastighet-, miljö- och teknikutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons