Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapenbrott upptäckt efter skottdrama

Mannen misstänktes för mordförsök men fallet avskrevs. Nu åtalas 52-åringen i stället för vapenbrott och för att ha planerat hembränning.

Annons

Mannen från Nordanstigs kommun är en av de tre som anhölls, misstänkta för mordförsök efter ett skottdrama i Ede natten till den 13 september. Alla släpptes dock eftersom utredningen pekade på att den skadade mannen skjutit sig själv.

Vid en husrannsakan under den polisutredningen fann man ett stulet gevär och två hembränningsapparater hos 52-åringen. Nu åtalas han för vapenbrott, häleri och förberedelse till olovlig sprittillverkning.

Mannen har erkänt brotten. Han har uppgett att han köpte geväret av en person i Söderhamn för tre år sedan och tänkte använda det vid jakt. Han har sagt att den ena destillationsapparaten var hans och att den andra tillhörde en kompis. Han kommer att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt framöver.