Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapen, knark och bilbedrägeri gav fängelse

Med ett skarpladdat vapen under förarsätet och kokain i blodet ertappades en Söderhamnsbo av polisen.
Dessutom har mannen bland annat lurat till sig en bil och kört drograttfull tre gånger.
Straffet blir åtta månaders fängelse.

Annons

Polisen kom fram till Söderhamnsbon, som är i 50-årsåldern, där han satt i förarsätet på en bil vid Järvafältet i Stockholm i september 2009. Under sätet låg ett skarpladdat, halvautomatiskt vapen. Dessutom var mannen påverkad av kokain och hade cannabis i fickan.

Mannen hävdar att han hade vapnet eftersom han utsatts för hot från en kriminell organisation. Vid en husrannsakan hemma hos mannen i augusti i fjol, hittades även ammunition som han inte hade rätt att ha.

Mannen döms även för bedrägeri efter att ha lurat en bilsäljare i Bollnäs kommun att han hade satt in 19 000 kronor för bilen på dennes konto. Därför fick mannen bilen av säljaren, men några pengar kom aldrig in.

Söderhamnsbon, som tidigare har dömts för trafikbrott, har kört bil drogpåverkad tre gånger och utan körkort vid ytterligare sex tillfällen. Mannen är "mer eller mindre likgiltig inför trafiksäkerhetens krav", skriver Hudiksvalls tingsrätt i sin dom.

Tingsrätten dömer mannen till åtta månaders fängelse, bland annat för grovt vapenbrott, narkotikabrott, rattfylleri och bedrägeri.