Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapen från skottdrama återfunnet

Polisen har hittat det vapen som avlossades vid skjutningen i Ede, Nordanstig.

Polisen har hittat det vapen som, av allt att döma, användes vid skottdramat i Ede, natten till den 13 september. Det ska vara ett hemmabygge, men så pass funktionsdugligt och farligt att det har orsakat allvarliga skador på 51-åringen, som troligen sköt sig själv i ögat.

– Ja, jag tror att vi kan säga att det är det här vapnet. Det finns väl egentligen inget som inte talar för det, säger Christer Sammens, förundersökningsledare och åklagare.

Vapnet är skickat till Statens kriminaltekniska laboratorium, Skl, för undersökning och analys. Polisen beslagtog tidigt ett annat vapen i bostaden där skjutningen skedde. Senare kom det dock fram i utredningen att detta inte var det vapen som användes.

Vad hände egentligen den natten?

– Det verkar som om man har suttit tillsammans och han (51-åringen) har riktat vapnet mot sig själv. Det talas också om att de skulle ha skjutit prick på burkar under kvällen. Vapnet har i alla fall på något sätt varit framme, säger Christer Sammens.