Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väntade vinnare i Ockelbo trots älgmöte – Hälsingarna en bit efter i Swedish League

Det var en utmanande långdistans som avslutade Swedish League finalerna på söndagen.
Tove Alexandersson vann damklassen säkert före tvåan Karolin Ohlsson, Järla OK.
I Herrklassen förvaltade OK Ravinens Gustav Bergman sin ledning på ett stabilt sätt och vann med två minuter före Johan Rundesson , Göteborg-Majorna. 22 minuter senare kom Jesper Lysell in som nia och bäste hälsing.

Efter lördagens sanslöst tuffa medeldistans varförutsättningarna glasklara för Tove Alexandersson.

Hon skulle ut och jaga totalledaren Helena Jansson som hade knappa minuten tillgodo inför avslutningen.

Men så kom ett mycket sent återbud som förändradeförutsättningarna. Helena hade känningar i en fot och avstod avslutningen.

– Tråkigt såklart, men mina förutsättningarändrades inte. Jag vill alltid göra mitt eget race oavsett, sa Tove.

Nu blev det ett bra lopp rakt igenom och även om vägvalet pålångsträckan inte var det bästa så blev det aldrig riktigt spännande och Alexandersson e kunde defilera nerför det fantastiska upploppet till publikens jubel.

Det blev tajt om andraplatsen istället där Karolin Ohlsson hade de bästa kraferna på slutet och kunde gå ifrån.

Längre bak i fältet kämpade sig Ekaterina Nikitina, Rehns BK, in på en 34:e plats.

En älg och en pinne genom skosulan ställde till det en del för Gustav Bergman.

Han hade gjort ett bra och stabilt lopp utan nåra störremisstag och när han passerade varvningen så var det bra fart under sulorna.Något senare kunde man dock utläsa på GPS trackingen att han stannade upp undernästan en minut.

– Ja det dök upp en stor älg mitt framför mig och jag hade under någon sekund inte koll på var jag satte fötterna och trampade in en pinne genom sulan på skorna.

Det bar sig inte bättre än att han snabbt fick snöra uppskon och slita ut, ja faktiskt använda tänderna och bita bort pinnen, innan hankunde snöra på sig skon och fortsätta.

Incidenten kostade en minut – men deträckte gott och väl ändå till seger.

– Jag har haft en riktigt bra helg i Ockelbo och jag är i bra form och det kändes på det hela taget tryggt hela vägen, avslutade Gustav.

Jesper Lysell noterade en hedervärd nionde plats till slut, och visade att han kan utmana de bästa när allt stämmer för Rehnlöparen.

Saknades gjorde däremot tvillingbrodern Jerker.

Den blågula sprintspecialisten har drabbats av ännu en skada, nu är det en hälsena som spökar, och försöker på egen hand komma i form för EM i Tjeckien om två veckor.