Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterpartiets inflytande över svensk politik måste ta slut!

Det kan väl räcka nu med detta skvalpande åt höger och vänster? Ska vi inte kunna markera avstånd både mot tvångsförstatligande socialism, jordenruntgalopperande kapitalism och främlingsfientlig nationalism? undrar Andreas Holmkvist, Liberalerna.

Annons

Nu får Vänsterpartiets inflytande över svensk politik vara över! Det är visserligen bra att partiet 1989 insåg att kommunismen var ett historiskt missgrepp. Men att man då inte la ner partiet och återvände till fadershuset, d v s socialdemokratin, utan envisas med att på allvar vilja införa socialismen och avskaffa marknadsekonomin, om än med demokratiska metoder, är faktiskt för bedrövligt.

Lika bedrövligt som att Jimmie Åkesson och hans vänner inte lämnade Sverigedemokraterna när de märkte vilket halvfascistiskt parti det i grunden är (se t ex 90-talets högljudda Karl XII-firande i Stockholm och Lund och groteska krav på att utvisa alla muslimer och låta religionsfriheten gälla enbart "svenskar"!). Vem med rent mjöl i påsen får för sig att göra en "make-over" på ett sådant parti? 

Men Socialdemokraterna är de sista som har rätt att anklaga Moderaterna för att vilja stödja sin regering på ett extremistparti. Socialdemokraterna lutade sig ju mot kommunisterna, till och med när de var stalinister och begrät kamrat Stalins död! Men som liberal kan jag omöjligt acceptera att borgerligheten och vår kära Allians skulle begå ett liknande kardinalfel.

Det kan väl räcka nu med detta skvalpande åt höger och vänster? Ska vi inte kunna markera avstånd både mot tvångsförstatligande socialism, jordenruntgalopperande kapitalism och främlingsfientlig nationalism? Kan vi inte äntligen få en sund mittenregering med tillräckligt många partier för att bilda en majoritet och tillräckligt få för att ge en intern stabilitet? Med tillräckligt många partier för att väljarna ska kunna rösta om var tyngdpunkten ska ligga, men med tillräckligt få för att det inte ska bli en samlingsregering av krigstida typ med Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som enda opposition.

Jag säger som Anna Dahlberg i Expressen: Nu måste Moderaterna och Socialdemokraterna ta sitt ansvar, tillsammans med något av partierna mitt emellan. Gick det i Hudiksvall går det i riket med. Sanna mina ord.

Andreas Holmberg (L)

Iggesund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons