Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet vill ha fler och bättre jobb

Vänsterpartiet firade första maj i Colliniparken i Bollnäs. Lasse Langeborg, EU-ansvarig för distriktet, uppmanade folk att rösta i EU-valet den 7 juni.

Inför förra EU-valet var det bara en tredjedel av de röstberättigade gävleborgarna som gick till valurnan. Vänsterpartiet tror att en stor del som struntar i att rösta är kritiska till EU.

- Att avstå från att rösta utifrån argumentet är att man ogillar EU eller känner att det inte går att påverka är dumt. Det gör att man lämnar fältet fritt för EU-kramare och högerkrafter, sade Lasse Langeborg, EU-ansvarig för distriktet.

Vänsterpartiets oppositionsråd i Bollnäs, Ann-Renée Forsström inledde förstamajfirandet och hon talade sig varm för jobben.

- Kärnan är fler jobb, bättre jobb och står i tydlig kontrast till de nya Moderaterna. Skapar man jobb krävs en offensiv ekonomisk politik där man vågar investera i välfärden och i framtiden. Regeringen jagar sjuka och arbetslösa, samtidigt som arbetslösheten tillåts stiga. Allt fler människor blir desperata och bjuder ut sin arbetskraft till lägre priser, det är tragiskt, säger hon.

Dessutom talade Felix Blom, ordförande för Ung Vänster Bollnäs, Torleif Bossen, Vänsterpartiet Ovanåker och Anna-Maria Forssell Mörk, ordförande Vänsterpartiet Bollnäs.