Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstern som vågmästare

Vänsterpartiet med sina två mandat i kommunfullmäktige kan få en vågmästarroll när det politiska landskapet har förändrats i Ovanåkers kommun. Centern står numera ensamt i och med att den borgerliga alliansen sprack i somras efter turbulensen kring Björn Mårtenssons avgång.

Annons

Troligen hade Vänsterpartiet stött Bertil Eriksson (KD) om valet hade stått mellan honom och Hans Jonsson (C) om kommunalrådsposten i måndags. Det avslöjar Vänsterpartiets Janne Wahlman.

Vilken blir Vänsterpartiets roll i den nya blockindelningen

– Vi blir jokern i leken. Nej, jag bara skojar. Vi har ännu inte funderat på vad den nya rollen blir. På tisdag i nästa vecka kommer vi att träffas och diskutera den frågan.

– Det är naturligt, men inte givet att Vänsterpartiet röstar lika som Socialdemokraterna. Vänsterpartiet är självständigt och vi har inget samarbete med Socialdemokraterna i dag. Men det kan bli så att vi även samarbetar lokalt med Miljöpartiet och Socialdemokraterna inför nästa kommunval som inom rikspolitiken, säger Janne Wahlman.