Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstern som vågmästare

Vänsterpartiet med sina två mandat i kommunfullmäktige kan få en vågmästarroll när det politiska landskapet har förändrats i Ovanåkers kommun. Centern står numera ensamt i och med att den borgerliga alliansen sprack i somras efter turbulensen kring Björn Mårtenssons avgång.

Annons

Troligen hade Vänsterpartiet stött Bertil Eriksson (KD) om valet hade stått mellan honom och Hans Jonsson (C) om kommunalrådsposten i måndags. Det avslöjar Vänsterpartiets Janne Wahlman.

Vilken blir Vänsterpartiets roll i den nya blockindelningen

– Vi blir jokern i leken. Nej, jag bara skojar. Vi har ännu inte funderat på vad den nya rollen blir. På tisdag i nästa vecka kommer vi att träffas och diskutera den frågan.

– Det är naturligt, men inte givet att Vänsterpartiet röstar lika som Socialdemokraterna. Vänsterpartiet är självständigt och vi har inget samarbete med Socialdemokraterna i dag. Men det kan bli så att vi även samarbetar lokalt med Miljöpartiet och Socialdemokraterna inför nästa kommunval som inom rikspolitiken, säger Janne Wahlman.