Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstern och skatten

Jag hoppas du har ballongdäck när du nu åter är ute och cyklar på våra försummade norrlandsvägar, Daniel Pettersson. Vänsterpartiet vill naturligtvis inte ha så stora skatteintäkter som möjligt!

Jag hoppas du har ballongdäck när du nu åter är ute och cyklar på våra försummade norrlandsvägar, Daniel Pettersson (HT 30/9). Vänsterpartiet vill naturligtvis inte ha så stora skatteintäkter som möjligt! De ska motsvara kostnaderna för en bra välfärd och en effektiv förvaltning. Jag hoppas att väljarkåren förstår det och bortser från ditt slarviga uttalande.

Kärnfrågan är dock att samhällets gemensamma behov av vård, omsorg och skola (vilka också var hela anledningen till att kooperativet offentlig sektor bildades för länge sedan) enligt sann vänsterpolitik måste undantas från allt enskilt vinstintresse eftersom allt annat är lika med stöld från skattebetalarna. Och utan vinst – inga privata utförares intresse.

Dina hypotetiska tankar om gemensam finansiering med privata utförare är just bara hypotetiska. Vad beträffar kooperativ så menar jag att stat, kommuner och landsting redan är sådana och viljan att bilda nya är en missnöjesyttring över nuvarande byråkrati, dålig organisation, inkompetent chefskap och brist på medinflytande på aktuella arbetsplatser.

Men kanske en rivning av de gamla pyramiderna och bildande av nya kooperativ i och för sig vore nyttigt, tiden har ju utvisat att ineffektiviteten ökar och tankebanor gror igen, vilket i längden blir förödande och kostsamt för oss alla som behöver använda välfärdstjänsterna och betalar skatt.

Jörgen Myhrman (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel