Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vannsätter ska bullerskyddas

Det väntas bullra en hel del när delar av godstågtrafiken styrs över från Ostkustbanan till sträckan mellan Kilafors och Söderhamn.

Annons

Arbetet med att anpassa länsbanan mellan Söderhamn och Kilafors för godstrafik rullar på. Trafikverket ligger i startgroparna för offentliga informationsmöten.

Efter genomförd bullerutredning har Trafikverket kommit fram till att bullervall och bullerplank måste byggas i Vannsätter.

Det väntas nämligen bullra en hel del när betydande delar av godstågtrafiken styrs över från Ostkustbanan till spåret på sträckan mellan Kilafors och Söderhamn.

Samråd med boende på den tre mil långa sträckan ska ske i sedvanlig ordning, den 24 och 26 oktober. Ena mötet hålls i Bergvik, det andra i Segersta. Då ska den fullständiga bullerutredningen offentliggöras. Hittills har Söderhamns kommun bara fått den del som berör bullervallar/-plank i Vannsätter.

Den aktuella järnvägssträckan ska öppnas för trafik år 2016. Projektet är kostnadsberäknat till 800 miljoner kronor.