Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandalisering i Snäcken anmäls till polisen

Länsstyrelsen har skrivit en åtalsanmälan beträffande vandaliseringen av naturreservatet Snäcken i Långvind. Skadegörelsen inträffade för några veckor sedan, och handläggare från länsstyrelsens naturvårdsenhet har gjort en inspektion av platsen.

Annons

– Man har huggit ned en tall och en gran, och man har eldat runt en rönn. Det är på så sätt ett väldigt litet ingrepp, men i och med att området ser ut som det gör – det är ett litet område med karg natur – så blir ingreppet mycket iögonenfallande, säger Anders Bengtsson, länsstyrelsen.

Det är huvudsakligen friluftsvärdena som skadats, konstaterar Anders Bengtsson, men två nedhuggna träd är två nedhuggna träd för mycket. Området är naturreservat, och därmed får inga ingrepp som inte medges i villkoren göras. Händelsen ska nu utredas av polisen.