Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välmatad marknad fortsatte

Dag två av Hälsinge marknad bjöd på strålande väder, massor av besökare och provsmakningar i mängder.

Annons

Just provsmakningarna är ett stående inslag och reportageteamet fokuserade denna lördag på hur marknaden egentligen smakar.

Den enda smak som vi inte hittade var besk, men så hann vi inte (orkade inte) smaka allt. Annars var det slående vilken bredd som finns och hur engagerade många knallar är i de varor de säljer.

Ett exempel på det är Markus Holm från Västerdalarna. Han har som filosofi att öka kötthalten så mycket det går i de korvar han säljer. Det har lett till att korvarna är gluten- och laktosfria och hans speciella hästkorv består enbart av kött. Att folk provsmakar uppskattar han.

– Bättre att ångra sig här än hemma, är filosofin.

Mer om hur marknaden smakar berättas i Hudiksvalls Tidning måndag 12 september.