Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vallstafirma årets företagare

Vallsta skogsmaskiner AB, ett av landets största företag inom området skogsentreprenad, blev på torsdagskvällen utsedda till Årets företagare i Bollnäs. Tillsammans med de två närmaste kandidaterna får de nu representera kommunen vid den stora länsomfattande Eldklotetgalan i Söderhamn den 27 april.

- Otroligt glädjande och hedrande, konstaterade en av de tre bröderna Samson, Markus Mörk, efter att de fått ta emot utnämningen och Silvertranan vid den ceremoni som arrangerats av Företagarna i Bollnäs, Bollnäs kommun och Bollnäsdraget.

Markus Mörk driver Vallsta Skogsmaskiner AB tillsammans med sina bröder Tomas Kolmodin och Daniel Eriksson. Förutom moderbolaget driver de även Samsons Lantbrukshandel, Järnhandel & Däckverkstad. Som om inte det vore nog köpte de också Vallstamacken.

- Vi brinner för hembygden, så kan vi göra något som både vi och bygden har nytta av är det jättebra, säger Daniel Eriksson.

Just nu sysselsätter deras företagande totalt 60 anställda.

- Vi vill verkligen framhålla all personal, säger Markus Mörk.

- Utan dem och deras engagemang skulle det inte ha gått så bra för oss, fyller Daniel Eriksson på.

Ytterligare två företag kommer att representera Bollnäs vid Eldklotgalan. De två kandidater som kom närmast Vallsta Skogsmaskiner var NIBAB och Eskilsons Agri Ent AB.

Vid galan uppmärksammades även de UF-företag som utsetts till Bollnäs bästa i olika kategorier. Titeln "Bästa UF-företag i Bollnäs" och en prissumma på 3 000 kronor gick till HälsingeAmmo UF, som tillverkar och säljer handladdad ammunition.

Tre andra företag fick också prispengar på 1 000 kronor vardera. Vikinglurar UF för bästa affärsidé med potential, Tea for 2 UF för god företagsanda och JMPresents UF för bästa säljare.

På torsdagen delades även ut pris till Årets dragare i Bollnäs. Det priset gick till Mobackes Trädgårdscenter med motiveringen: "300 000 besökare och ständig utveckling med kunden i centrum".