Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vallstabröder kan bli årets företagare i Sverige

Nu avgörs vem som blir årets företagare i Sverige. De tre bröderna som driver Vallsta skogsmaskiner är på plats i Stockholms stadshus och hoppas självklart på seger.

Länge har årets företagare årligen korats i kommunen och länet. Det är naturligtvis prestigefullt, men vad som slår ännu högre är titeln årets företagare i Sverige. Om allt går de tre bröderna Markus Mörk, Tomas Kolmodin och Daniel Eriksson väg så blir det deras företag Vallsta Skogsmaskiner som tar hem titeln i år. Just nu är de på plats i Stockholms stadshus där det vinnande företaget utses runt klockan 22:30.

– Just nu är vi på väg in i den Blå hallen, berättar Markus Mörk på mobiltelefonen några timmar innan avgörandet.

Bland de 21 finalisterna är det en stor spridning och då inte bara geografiskt. Det är allt från företag inom industri till en rymdforskare som helt bytt bana och startat ett företag som gör småskalig ostillverkning.

– Det är overkligt att vara här och känns helt öppet vem som vinner, men det är roligt och helt klart ett avbrott mot vår vanliga vardag.

Trots att årets företagare inte kan räkna med något pris förutom äran så vill han och de andra bröderna gärna vinna.

– Det vore en fjäder i hatten. Det skulle också vara roligt för hembygden, för kan vi så kan också andra, så speciella är vi inte.

Men även om det inte blir någon vinst så lär de in te komma helt tomhänta hem.

– Årets Unga Företagare utses också. De jobbar på ett helt annat sätt än oss äldre, tänker annorlunda och använder sig på ett helt annat sätt av social medier. Jag har verkligen blivit inspirerad av dem, säger Markus Mörk innan han återgår till en nervös väntan i Blå hallen.

Sent på fredagskvällen hade det ännu inte kommit något besked om segrare. Läs mer om resultatet under lördagen.