Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen satsning mot kvinnovåld

Mer pengar ska nu satsas för att möta problemet med våld mot kvinnor och barn. Det handlar om miljoner som riktas till kommunerna.

Annons

Regeringen har anslagit 3,2 miljoner kronor till länet för att förstärka och utveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och till barn som bevittnat våld.

Dessutom ska 300 000 kronor fördelas till insatser som förstärker lokal samverkan för kvinnofrid.

Pengarna riktas till kommunerna som har ansvaret för att kvinnor och barn, som utsatts för våld eller andra övergrepp får det stöd och den hjälp de behöver. Men pengarna ska också stärka och utveckla kvinnofridsarbetet i ideell drift.

Beskedet välkomnas av Charlotte Klötz, ordförande för kvinnojouren Vändpunkten, som har verksamhet i Hudiksvall och Nordanstig.

Ett av målen med satsningen är att kvinno- eller brottsofferjourerna ska stärkas lokalt. Till målgruppen våldsutsatta kvinnor hör även flickor under 18 år.

– Vi håller på med ett arbete i Nordanstigs kommun, som gäller tjejjouren, berättar Charlotte Klötz. Där har det varit svårt att få ut pengar från kommunen. De har behövt stöd till en dator, för det bästa sättet att nå dessa tjejer är via nätet, men det har gått väldigt trögt, säger Charlotte Klötz.

Mer läsning

Annons