Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkänd problematik i pjäs

Den nya pjäsen "Vad är problemet?" hade under tisdagskvällen premiär i Färilafolkan. Inför fullsatt sal lyckades skådespelarna locka publik till skratt och tårar, men viktigast av allt, identifikation.

Ljusdals kulturprojekt Romeo och Julia har nu mynnat ut i communityteater och pjäsen "Vad är problemet?" Communityteater bygger på att en arbetsgrupp, bestående av människor i samhället som har någonting att förmedla ges chansen att göra det med professionell ledsagning. I det här fallet utgörs gruppen av Alexander Knapp, Josefin Königsson, Marie Löfgren och Mia Olsson. Deras ledsagare är Folkteaterns regissör Reine Lööf.

Efter pjäsen bjöd teatersällskapet in till samtal och fika. På väg ut genom dörren var dock de två Färilasystrarna Malin, 17 år, och Erika, 16 år, Eriksson.

– Jag känner igen mig i många saker, pjäsen beskriver dagens samhälle bra, konstaterar Erika Eriksson.

– Den lyfter de ideal som vi i dag kanske inte når upp till, det är mycket som är värt att tänka på och som jag inte tänkt på tidigare.

Två äldre Färilaherrar stod inne vid fikabordet.

– Visst är det så att jag känner igen mig i pjäsen, verkligen, säger Lennart Thunvall och Börje Bäcklin nickar instämmande.