Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väljarkåren är som löv för vinden

Före EU-valet överöser de oss om unionens välsignelse.

De flesta vet inte ett dugg om vad deras representanter egentligen gör i Bryssel. Det vi får reda på är det lilla från elitborgen som talar om hur vi ska göra i olika urgamla nationer. Till och med mycket alerta personer talar om sin relativa okunskap. Det är uppenbart att alltfler nationer ledsnat och vill dra sig ur.

EU med sina gamla nationer och inflammerade krig och konflikter sedan århundraden kan av självklara skäl inte fungera som ett Förenta staterna. Det är vansinnigt att direktiv och beslut i vårt land styrs från annat håll. Det är förmodligen inte slut med förhärjande konflikter efter Jugoslavienkriget. I gamla Europa är ingenting förutsägbart och självklart; ungefär som politiken i stort.

Väljarkåren är som löv för vinden. Ena valperioden är vi socialister andra ultrakonservativa. Folk byter politisk åsikt som de byter skjorta.

Björn Fuhr

Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel