Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välgörenhet på hälsingevis

Lokala och internationella artister på Ol-Nils gården i Hårga när Sommarkväll med Nina gick av stapeln.

Bland saftiga ostkakor och välgrillade korvar bjöds det under måndagskvällen på konsert i riktig hälsingeanda. Nina Söderqvist höll för tredje året i rad sin välgörenhetsafton på hembygdsgården Ol-Nils i Hårga. En afton tillägnad de små i samhället.

– Grundidén är att alla intäkter vi får går till barnvälgörenhet. Det är så många barn som far illa och sedan jag fick barn själv så värnar jag, om möjligt, ännu mer för det här. I år går pengarna till World Childhood Foundation, tidigare år har vi skänkt pengar till Majblomman och BRIS, förklarar Nina.

De regntyngda molnen som under måndagseftermiddagen hotade med sin närvaro drog lyckligtvis bort från Hårga. Kvällssolen värmde de nästan 300 personerna i publiken medan de fick njuta av en bred underhållning från scenen.

– Det är ett brett spektrum med visor, musikal, och lite rock ´n roll såklart. Det är en sådan blandad publik så det finns något för alla, säger hon.

Scenen delades av många artister under kvällen. Förutom Nina så bjöd Jennie Eriksson från Alfta på musikalstycken av hög klass, och Victoria Tocca sjöng bland annat sången som gett henne en åttondeplats på Billboardlistan i USA. Sigge Hill bjöd som vanligt på en uppskattad underhållning men charmpriset för kvällen tillägnas Ninas dotter och hennes vänner. Tre flickor som sjunger "Idas sommarvisa" en ljummen kväll i juli är svårt att knäcka. Till och med för internationella musikalartister.

– Här har jag växt upp om somrarna och tycker det är ett otrolig vackert ställe. Det här kommer jag fortsätta köra varje år. Man måste verkligen försöka göra det man kan. Nu jobbar jag som artist och då är det de här jag kan bidra med, avslutar Nina Söderqvist.