Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valfrihet en stridsfråga

Vinstintressen ska stoppas hävdar socialdemokraterna. Samtidigt lovordar de "positiva resultat" i kommunens årsredovisning. Kan det då vara så hemskt med privata företag inom hemtjänsten undrar den borgerliga oppositionen.

- Vi säger nej till fri etableringsrätt och nej till fri dragningsrätt av skattemedel, säger kommunalrådet Majvor Westberg Jönsson (S) Enånger.

Kommunens utredning om LOV utförs av två tjänstemän och är ännu inte klar. Trots det blev debatten hetsig på måndagskvällen.

- Begränsa inte möjligheterna för de gamla att välja vem de vill släppa in i sitt hem, säger Birgitta Medin (M), Hudiksvall.

Precis som vi väljer elbolag, barnomsorg och pensionssparande ska vi kunna välja vem som utför de tjänster vi behöver på ålderns höst anser Moderaterna, Kristdemokraterna, Centern och Folkpartiet. De förstår inte varför vinstintresse skulle vara ett hinder.

- Kommunen anser i sin årsredovisning att ett positivt resultat på 26 miljoner kronor är god hushållning. Det betyder ju att kommunen tycker det är bra att de gjorde en vinst, även om de kallar det för positivt resultat, säger Gunnar Canslätt (KD) Hudiksvall.