Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfärdens tjänster måste finnas i hela Hudiksvall

Sven-Åke Thoresen (S) om skolstrukturen i Hudiksvall och att förslaget är just ett – förslag – och inget slutgiltigt.

Det förslag som nu lagts av en konsultfirma angående skolstrukturen i Hudiksvall och som nu diskuteras livligt på debattsidor och sociala medier ska uppfattas för vad det är – ett förslag – och definitivt inget slutgiltigt. Vi har ett problem i Hudiksvalls kommun och det är att antalet behöriga lärare är för litet, detta är huvudproblemet som måste lösas oavsett skolstruktur.

Självklart är det så att skolor har en viktig del i en bygds attraktivitet, att förneka det är inte seriöst, och det måste vi ta hänsyn till i den fortsatta diskussionen.

Det är inte första gången vi diskuterar skolstrukturen i Hudiksvall och säkert inte den sista, men viktigt är att diskussionen ska omfatta hela kommunen, alltså inte bara några så kallade byskolor. Det är också viktigt att förstå hur människor lever och arbetar i olika delar av kommunen. Exempelvis diskussionen om Njutångers skola, det vet vi som bor i Iggesunds gamla kommundel att arbetspendlingen går mot Iggesund och Hudiksvall. Att då skicka skolbarnen till exempelvis Enånger är ingen bra idé, det blev vi varse om under tiden med kommundelsnämnder då vi byggde ut barnomsorgen.

Samma förhållanden finns i Dellenbygden och i Forsabygden, människor på landsbygden är tvingade att resa för att kunna komma till jobb och det gäller att inte lägga ytterligare sten på den bördan. Det så kallade livspusslet är nog så jobbigt redan i dag för dubbelarbetande föräldrar att klara av. Vill vi att hela kommunen ska leva och att vi ska vara den attraktiva kommun som vi beskriver i den av kommunfullmäktige antagna visionen för kommunens utveckling, då måste vi se till att välfärdstjänster i olika former finns i kommunens alla delar.

Sven-Åke Thoresen

ordförande S i Hudiksvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel