Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfärd skapas genom arbete

Svar till Roland Laurin, SPI Sveriges Pensionärers Intresseparti, ordförande Söderhamn (19/1) .

Roland, när det gäller arbete i unga år så har du och jag uppenbarligen stora likheter. Jag är född och uppvuxen i Norrbotten, och när jag var 5 år så startade min far ett litet företag, och där hade jag förmånen att arbeta under hela min uppväxt.

När jag var 13 år och några somrar därefter så skogsplanterade jag åt min farfar, och under hela min gymnasietid så arbetade jag extra i kassan på Åhlens i Boden, på sommarlov helger och övrig ledig tid och jag dömde även fotboll för att få lite extra pengar.

Det var bra för mig att tidigt lära mig att tjäna egna pengar och stå på egna ben, även om det kunde vara extremt tråkigt en varm och skön sommardag när kompisarna var och badade på en badplats. Vår välfärd i Sverige bygger på att alla som kan ska få en plats på den svenska arbetsmarknaden, självklart efter egen möjlighet och förmåga.

Att många arbetar innebär också att våra pensionärer kan tryggas, och många som är äldre och liksom du har arbetat i hela ditt liv vet att just den kopplingen är så viktig. Här har vi alla ett ansvar att varje dag påpeka det sambandet.

Mellan partierna i Sveriges Riksdag finns det en pensionsöverenskommelse, som innebär en tydlig koppling mellan Sveriges ekonomi och pensionernas utveckling. Som jag skrev i mitt första inlägg så har nu alliansen sänkt skatten för Sveriges pensionärer, i enlighet med vårt vallöfte.

Om vi inte hade gjort det så hade vi riskerat att pensionärer på grund av finanskrisen hade fått väsentligt mindre pengar i plånboken. Jag tycker att man ska visa full respekt för att det finns pensionärer som har fått lite mindre i plånboken nu, eftersom pensionsutbetalningarna minskat, men regeringen försöker balansera det genom att sänka skatten vilket var poängen med mitt första inlägg.

Jag uppskattar att Roland så tydligt gör tydligt för alla att det bara kan skapas välfärd i ett samhälle om alla arbetar och bidrar efter egen förmåga. Under den tidigare S-regeringen sänktes inte skatten en gång för Sveriges pensionärer, men alliansregeringen levererar det vi lovar – även till Sveriges pensionärer.

Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel