Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfärd att kunna leva på pensionen

Med välfärd menar vi inte en stor offentlig sektor eller enbart skola, vård och omsorg!

Med välfärd menar vi motsatsen till "fara illa", det vill säga att "fara väl", din välfärd.

Med välfärd menar vi din rätt att kunna leva på den pension du har betalat in till under ett långt yrkesliv; utan att behöva söka bidrag till bostad eller annat.

Med välfärd menar vi en sjukvård som har tillräckliga resurser och vårdplatser att ta emot och vårda patienter på ett säkert och kvalificerat sätt.

Med välfärd menar vi en arbetsmarknad som inte stänger ute unga och gamla på grund av ålder. En flexibel arbetsmarknad som underlättar steget in i arbetslivet för de unga.

Med välfärd menar vi ett samhälle där alla åldersgrupper har representation, där de äldre generationerna vidareför sina kunskaper och erfarenheter för samhällets utveckling.

Med välfärd menar vi en skola som levererar utbildning till eleverna, en skola med välutbildade och motiverade lärare.

De som kräver höjda skatter för att rädda välfärden vill endast omfördela välfärden, inte alltid från rika till fattiga.

Vi i SPI Välfärden har mycket svårt att se hur välfärden kan öka, för till exempel en fattigpensionär, när pensionen hela tiden minskar, avgifterna ökar! En ekvation som inte går ihop. Vilken regering vill vi ha efter valet 2014? Tänk efter före!

Roland Laurin

SPI Välfärden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel