Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsdömd på fri fot

Mannen släpptes ur häktet efter rättegången i hovrätten.

Annons

Den man som dömts för våldtäkt och våldtäktsförsök i Söderhamn har släppts ur häktet. Hovrätten beslutade efter två dagars rättegång att mannen skulle försättas på fri fot.

– Han släpptes på min begäran, säger hans försvarsadvokat Olle Hancock. Jag tolkar det som att han inte kommer att dömas för våldtäkt.

Rättegången i hovrätten har pågått under tisdag och onsdag denna vecka. Olle Hancock tog över fallet i hovrätten och kallade nya vittnen till rättegången i den högre domstolen. Vittnena skulle styrka mannens uppgifter om att han inte var i Söderhamn när kvinnan våldtogs.

– Det var mycket bra vittnen, säger Olle Hancock.

Åklagaren Carl-Johan Granlund yrkade på att mannen skulle kvarbli i häktet, men vill inte dra några slutsatser av hovrättens beslut att släppa honom.

Han ifrågasätter de nya vittnena som berättat att mannen var på annan ort när våldtäkten vid Forsbackabron inträffade:

– Det är anmärkningsvärt att de kom fram så sent i utredningen när han har suttit anhållen sedan i september, säger Carl-Johan Granlund.

dömde för en våldtäkt vid Forsbackabron i juni och för ett september. Han dömdes till fängelse i två år och nio månader.

Hovrättens dom meddelas om knappt två veckor.