Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsdömd på fri fot

Mannen släpptes ur häktet efter rättegången i hovrätten.

Den man som dömts för våldtäkt och våldtäktsförsök i Söderhamn har släppts ur häktet. Hovrätten beslutade efter två dagars rättegång att mannen skulle försättas på fri fot.

– Han släpptes på min begäran, säger hans försvarsadvokat Olle Hancock. Jag tolkar det som att han inte kommer att dömas för våldtäkt.

Rättegången i hovrätten har pågått under tisdag och onsdag denna vecka. Olle Hancock tog över fallet i hovrätten och kallade nya vittnen till rättegången i den högre domstolen. Vittnena skulle styrka mannens uppgifter om att han inte var i Söderhamn när kvinnan våldtogs.

– Det var mycket bra vittnen, säger Olle Hancock.

Åklagaren Carl-Johan Granlund yrkade på att mannen skulle kvarbli i häktet, men vill inte dra några slutsatser av hovrättens beslut att släppa honom.

Han ifrågasätter de nya vittnena som berättat att mannen var på annan ort när våldtäkten vid Forsbackabron inträffade:

– Det är anmärkningsvärt att de kom fram så sent i utredningen när han har suttit anhållen sedan i september, säger Carl-Johan Granlund.

dömde för en våldtäkt vid Forsbackabron i juni och för ett september. Han dömdes till fängelse i två år och nio månader.

Hovrättens dom meddelas om knappt två veckor.