Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsam villabrand i Iggesund

Två personer chockades när deras hus på Skälön eldhärjades under natten.

Personerna som befann sig i huset fick kasta sig ut från huset när de upptäckte att det brann. De fick uppsöka sjukhus, men ska enligt uppgift ha klarat sig utan fysiska skador.

Vid 08-tiden brann det fortfarande med öppna lågor medan räddningstjänsten bevakade resterna av huset.

Branden tros ha börjat på husets altan och sedan snabbt spridit sig vidare. När räddningstjänsten anlände var tvåvåningshuset redan övertänt och man fick koncentrera sig på att skydda omgivande byggnader.

– Vi spolade vatten på ett stall i närheten som blev väldigt hett och annars hade kunnat ta eld, säger Kenneth Åkerlund, brandförman vid Iggesunds deltidskår.

Personal från Iggesunds deltidskår var på plats cirka tio minuter efter larmet. Totalt var 14 brandmän från Iggesund och Hudiksvalls på plats under natten.

Nu återstår bara att se till att branden och glöden släcks på ett säkert sätt.

– Antingen får en grävare komma hit och röra om i askan medan vi vattnar. Eller så ställer man ut vakter som helt enkelt väntar ut att branden ska slockna, säger Kenneth Åkerlund.

En anmälan är upprättad gällande mordbrand då brandorsaken är okänd och brott inte kan uteslutas.